Dan-Axel Möllengård
0520-421044
Dan Möllengård
www.trollhattans.framtid.se
www.regionens-framtid.se

Kultur

 Historik

Jag började mitt kultur arbete med att arbeta hos det legendariska Göteborgs galleriet art now.

De har arbetat med många av de stora Världskonstnärerna.

De har b.la gjort grafik med Andy Warhool,  editerat  med Salvador Dali och under åttiotalet innehavde de Nordens största privata Picasso samling.

Utöver det vanliga utställnings arbetet och försäljningen. Deltog jag iStockholm art fair 1994

 

Egen regi

 

I egen regi gjordes utöver den vanliga utställnings verksamheten och Grafiska editioner. B.l.a på Tidaholms grafiska verkstad. Utöver det egna galleriet och utställningslokalen så anordnades utställningar på andra håll i landet. B.l.a Göteborg, Lidköping, Ystad, och Vänersborg.

  Utomhusutställningen 95-96

 

Under 1993 och 1994 så gjordes i samverkan med Trollhättans Centrumföreningen en utställning i stadsmiljö.

Konstnärer ifrån hela landet kom och fick måla på de större storlekarna av Masonitskivor. Fast det fanns de som gjorde på andra material också. Den spektaktullera formen gav mycket media. Gp, Bohuslänningen, SKLT, TT, Västnytt, Tvfyrstad och Radio Väst var några av aktörerna som rapporterade om utställningen

 Intermezzo 1997

  Under tre dagar så hade vi fått ihop närmare etthundra konstnärer. Där det var kan man säga sex stora konstnärs sammansluttningar: Valands konsthögskola, Lidan(Lidköping) Dalslands konstnärs förening, Fotograferna, Vänersborgs konstgille, Tidaholms grafiska verkstad. och de fri konstnärerna(blandning av konstnärer utan anknytning till förening) De fick var sin flygel . På varje flygel fanns 20 celler.

Lidköpings blomsterskola smyckade ut i trappor och övriga tomma ytor. Tretusen besökare och en  intäkt på 70.000:- som gick direkt till Amnesty.

  Skapandet av Stranna sällskapet   

Ett kultur sällskap som idag är  ett hundratalmedlemmar var jag med och starta. Den första utställningen var Svenska konstnärsförbundets 30 års firande

 

 

Utsmyckningar

 

Företag som använder sig av konst för att förhöja den kreativa miljön blir allt vanligare och vanligare. Kontakten och förmedling till företagsutsmyckningar är en annan del av verksamheten.

 

Diabilds projektet

 

En mycket lyckad ide. Med en dia projektor kors över gatan, så lyckades vi med en tidsinställd timer att varje kväll visa ett magasin med 80 bilder på en väg vid ett populärt uteställe!

 

Bokutdelning

Grattis bok utdelning  i Trollhättan var ett mycket uppskattat inslag. Över 2000 böcker försvann på några få timmar en vanlig marknads onsdag .

 

Salvador Dali

Trollhättans stads stora turist evenemang sommaren 2006 var den stora Salvador Dali utställningen. Vilken jag  var iniativtagare till.

Historiebok

2011 så kom Trollhättans stads efterlängtade historiebok. Det är med stolhet att  jag nämns i förordet som upphovsman. Igenom den motions som föregick boken.

 

Möten

 

Under åren så hundratals konstnärer kommit och gått. Visa som jag har träffat har lämnat större spår än andra. Det har vart på ett personligt plan och handlar inte om dignintet av Konstnärskapet nedanstående sammanställning av foto.

 

Utställningar

Jag har haft väldigt många  på Art Now, i egen regi samt i gemensamm regi.

Välkommen till vår webbsida